Смачно та корисно


ДИТЯЧІ КОТЛЕТКИ


IMG_7655
Чому дитячі? Насправді, це дуже смачні котлети, які можуть їсти усі члени родини. Але вони виходять дуже ніжними, тому подобаються діткам. Без часнику і перцю, можна готувати на парі або запікати, а можна й засмажити – це уже як душа забажає :).
Інгредієнти
800 г свинини
1-2 яйця
1 цибулина
2 середні картоплини (близько 200 г)
150 г батона
150-200 г молока
борошно для панірування
сіль
Приготування
Спочатку підготуємо продукти для фаршу. М’ясо миємо і нарізаємо на шматочки. Картоплю і цибулю чистимо і теж нарізаємо. Батон замочуємо у молоці, можна попередньо зрізати шкірку, але я не зрізала, бо не бачу особливої потреби.
IMG_7596IMG_7597
IMG_7602Змелюємо на м’ясорубці свинину, картоплю, цибулю і розмочений батон.Фарш добре вимішуємо, при бажанні можна пропустити через м’ясорубку усе разом ще раз.
Додаємо яйця, сіль і ще раз добре вимішуємо.
Наступним кроком формуємо котлетки, обвалюємо їх у паніровці. Для панірування можна використати борошно або пшеничні панірувальні сухарі дрібного помолу.
IMG_7606IMG_7609
Далі наші котлетки треба приготувати. Тут є кілька варіантів.
Залежно від віку і смаків, їх можна засмажити, запекти або обсмажити, а тоді допекти. Можна також їх приготувати на парі. Можна їх заморозити на потім – дуже зручно. Я роблю по-різному. Якщо роблю багато, то запікаю з додаванням води, а якщо готую заморожені, то на сковорідці з водою (під кришкою) або просто смажу. Якщо котлети готуються на парі то це трохи здоровіше (принаймні, так кажуть :)).
Цього разу я котлети трохи обсмажила, поклала у форму для випікання і налила води десь на 1 см висотою. У такому вигляді випікати потрібно при температурі 180-200 градусів десь до півгодини. Якщо випікати одразу, без попереднього обсмаження, то, можливо трохи довше – хвилин 40. Форму потрібно попередньо змазати жиром (олія, масло, маргарин). Можливо, під час печення треба буде додати ще трохи води, якщо та швидко випарується – залежно від духовки.
IMG_7619IMG_7627
Смакують котлетки з гарніром або без, з овочами, салатиком – як Ви любите. Смачного!
                                         http://easy-cooking.com.ua/dytyachi-kotletky/#more-2873
ДИТЯЧЕ СИРНЕ ПЕЧИВо

Сирне печиво
Як і більшість рецептів на сайті, це – простий рецепт. Мінімум  витраченого часу – максимум задоволення :). Скориставшись моментом і цікавою ідеєю, вирішила залучити дітей до приготування їжі – корисне із приємним поєднати, так би мовити. Зрештою, згадується і власне дитинство – коли ми допомагали мамі готувати – переважно це була якась випічка або вареники-пельмені.
Ми з дітками добряче повеселилися, коли готували це печиво. Тісто я підготувала наперед, а коли настав час і всі були готові, ми приступили до нарізання печивок яскравими фігурними формочками.
Тут ми вбили одразу кількох зайців – діти були зайняті, їм було цікаво, плюс – розвиток великої кількості навичок. Але найбільший навчальний ефект відчула на собі мама. Ця вправа неабияк тренує такі важливі для мами навички, як-от терплячість і толерантне ставлення до помилок інших )))). Бо збирати тісто по підлозі, паралельно готуючи і фотографуючи – завдання не з легких. Тримайте рецепт і фотки процесу приготування печива.
Дитяче печиво із сиром
Інгредієнти
150 г вершкового масла
200 г сиру
250 г борошна
100 г цукру
Приготування
Масло натираємо на терці, додаємо сир, цукор і все це гарненько перетираємо. Тоді додаємо борошно і швиденько замішуємо тісто.
IMG_7665IMG_7668
Тісто загортаємо у поліетилен чи харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години. Можна звечора зробити тісто, а зранку випікати печиво.
Тісто розкатуємо товщиною 3 мм і формочками вирізаємо печиво. Якщо тісто трохи прилипає, підсипайте борошном.
IMG_7676IMG_7686
Печиво викладаємо у форму на пергамент для випічки. Ставимо випікатися на 10-15 хвилин залежно від розміру печеньок. Печемо у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці.
IMG_7701
Мої малі сиділи під духовкою і чекали, коли вже нарешті допечеться перша партія печива. А коли ми вже нарешті його дістали, то діти змели все, навіть не дочекавшись, щоб воно нормально охололо. Добре, що я встигла відкласти кілька печеньок для фотографій, щоб і ви могли побачити, як виглядає готовий варіант цієї випічки.
Користуйтеся на здоров’я і залучайте своїх маленьких до такої цікавої праці :).
Дитяче сирне печиво
Смачного!
                                      http://easy-cooking.com.ua/category/dytyachi-retsepty/


СИРНА ЗАПІКанка

запіканка з сиром фото
Існує такий термін, який дуже чітко описує ситуацію з даним рецептом сирної запіканки, і термін цей – прокрастинація. Це коли весь час відкладаєш, відкладаєш і ще раз відкладаєш справу, яку треба зробити… А, власне, до чого це я веду? Напевно, до того, що цей рецепт сирної запіканки чекав свого зіркового часу добрих півроку. І от, саме сьогодні цей чудовий визначальний день, коли зроблені ще взимку фотографії потраплять до безмежної мережі, яку ми, прості люди, називаємо Інтернетом.
А якщо серйозно і по справі, то сирна запіканка є чи не найпростішою стравою, яку можна придумати з сиру (звісно, якщо не враховувати сир зі сметаною:)). Готується  запіканка неймовірно швидко, по принципу: закинув усе в миску, змішав блендером, залив у форму – і в духовку. Цікаво? – Читайте далі рецепт з фотографіями.
Інгредієнти
0,5 кг сиру
3 яйця
50 г (3 ст.л.) манної крупи
100 г цукру
дрібка солі
50 мл молока
50 г вершкового масла
родзинки, курага та ін. за смаком
Приготування
Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу. По черзі,  перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.
Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що смакує. Змажте форму жиром, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу. На низ я завжди кладу папір для випічки.
Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою. Щоб низ запіканки не пригорав, можна під низ поставити форму з водою.
Візьмість до уваги, що чим більше ви дасте цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Не буду приховувати, я люблю солодке. І ще дуже люблю скоринку на цій запіканці ))). Смачного!
                                     http://easy-cooking.com.ua/category/dytyachi-retsepty/



Печиво “Великодні курчата

яйце: 1-2 шт
.цукор: 1 скпянка

маргарин або вершкове масло: 250 г.
сода: 1/2 ч.л.
оцет для гашення соди, борошно – скільки забере (але, щоб тісто не було тугим), горіхи
Для глазурі
2 яєчних білки, сік з одного лимону і цукрова пудра – скільки забере
Як приготувати Печиво “Великодні курчата”
Готуємо так:
 1. Змішати цукор з яйцями, додати розтоплений маргарин, соду, загашену оцтом, подрібнені горіхи, борошно і замісити тісто (повинно добре відставати від рук).
 2.  З картону вирізати формочку курчатка. Тісто розкачати у пласт товщиною 3-5 мм і, прикладаючи картонну формочку, обережно повирізати курчаток. Перекласти їх на застелене пергаментом деко і випікати у духовці до золотистого кольору. Печиво вийняти й охолодити.
 3. Приготувати глазур: білок збити, додати лимонний сік і, постійно помішуючи, додавати цукрову пудру, аж поки не утвориться маса, схожа на густу сметану. Збити глазур до утворення стійкого рельєфу, розділити на декілька частин, у кожну частину додати різні харчові барвники. Прикрасити охолоджене печиво різнокольоровою глазур’ю.
  Печиво можна робити і у формі інших тварин, а також можна, за бажанням, перекласти повидлом і не прикрашати глазур’ю.
                                                                                                                                                                                                                                                                  Patelhya com.ua


Гарбуз, тушкований з яблуками і мандаринами

яблука: 2-3 шт.
мандарини: 2-3 шт.
цукор: 200 г.
Як приготувати Гарбуз, тушкований з яблуками і мандаринами
Готуємо так:
М’якоть гарбуза порізати невеликими кубиками, викласти у посудину для тушкування і перемішати зі 150 г цукру. Залишити на годину, щоб м’якоть гарбуза просочилася цукром і пустила сік.
Яблука порізати скибочками. Мандарини почистити від шкірки і розібрати на дольки. Додати яблука і мандарини до гарбуза, перемішати, зверху посипати залишками цукру.
Поставити посудину у розігріту до температури 200˚ С духовку. Тушкувати приблизно 2 години. Вимкнути духовку, а тушкований гарбуз залишити у ній ще на деякий час.
Ця страва смакує як холодною так і теплою. Подавати її можна зі сметаною, посипавши цукровою пудрою, поливши вершковим соусом чи цитрусовим сиропом. За бажанням до тушкованого гарбуза можна додавати й інші фрукти, скажімо айву, яка додасть неперевершеного аромату і специфічного терпкуватого присмаку.
                                                                                                            Patelhya com.ua
                                                                                                                                                                                                 
Быстрый йогуртовый торт с ананасом (без выпечки)

                                                                                                                                        
Для приготовления торта понадобятся:
500 мл простого йогурта
небольшая банка консервированных ананасов или свежий ананас
100 грамм сахара
20-25 грамм желатина
200 грамм печенья
75 грамм масла
Пол-стакана воды
Сок из половинки лимона.



Приготовление йогуртового торта с ананасом очень просто. Нужно измельчить печенье, залить растопленным маслом, перемешать и утрамбовать на дне формы; убрать в холодильник, чтобы затвердело.



Полстакана воды — для замачивания желатина. Если у вас консервированный ананас — то используйте вместо воды сок от него. Тем временем режем ананас на маленькие кусочки, смешиваем с соком половины лимона и 5-6 ложками сахара. Смешиваем с водно-желатиновой смесью и нагреваем, чтобы растворился желатин и сахар. Ставим остужать.



Смешать йогурт и оставшийся сахар, взбить. Смешать с ананасной смесью. Вылить всё на корж и поставить в холодильник на ночь.

Прятного чаепития!

                                                                                                          http://www.liveinternet.ru

ПЕЧІНКОВІ ОЛАДКИ

Інгредієнти для приготування печінкових оладок:
1.      Печінка куряча – 500 гр.
2.      Борошно пшеничне вищого  сорти – 100 гр.
3.      Яйце куряче – 2 шт.
4.      Олія рослинна – 100 мл
5.      Сіль і перець – за смаком
6.      Сметана – 100 мл
Інвентар для приготування печінкових оладок:
1.      Миска
2.      Блендер (або м'ясорубка)
3.      Ножа
4.      Столові прилади
5.      Сковорода
6.      Глибока ложка (або ополоник)
7.      Блюдо
Приготування  печінкових оладок.
Крок 1: Готуємо тісто для печінкових оладок.
Курячу печінку необхідно розморозити при кімнатній температурі, після чого ретельно промити в воді і видалити плівочки за допомогою ножа.  У блендері або за допомогою м'ясорубки подрібнюємо субпродукт до стану пюре. Додаємо в масу борошно, яйця, сіль і зовсім трохи чорного меленого перцю. Знову змішуємо тісто. Таким чином, у нас в результаті повинна вийти однорідна рідка маса червоного кольору.
Крок 2: Смажимо оладки.
У суху сковороду вливаємо трохи рослинного масла і розподіляємо його по всій поверхні. Ставимо сковороду на середній вогонь і ретельно її розігріваємо. У глибоку ложку набираємо тісто і виливаємо його на сковороду, формуючи,  таким чином, оладок округлої форми і товщиною близько одного сантиметра. Обсмажуємо з обох сторін менше хвилини з кожного. Готовий оладок має коричневу скоринку і легко проколюється виделкою.
Крок 3: Подаємо печінкові оладки.
Оладки краще всього їсти в теплому вигляді. Хоча і холодні вони такі ж смачні і поживні. Кращим соусом до них по праву вважається сметана. Нею можна полити порцію оладок,  або ж подати окремо в спеціальній соусниці або піалі. Прикрасити страву можна  гілочками кропу або петрушки або ж подрібненою зеленню.  Якщо ви хочете подарувати страві особливу естетику, то красиво викладіть їх на блюдо, вистелене листям салату. 
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— Печінкові оладки можна також подати з рисом або овочевим салатом. У цьому випадку вони стануть повноцінною добавкою до вашого гарячого страви в якості м'ясної складника.
— На наступний день оладки можна розігріти в мікрохвильовій печі або в духовці при температурі 70 градусів.
— Оладки можна покрити тертим сиром і на кілька хвилин відправити їх у мікрохвильову піч, щоб сир розплавився. У такому вигляді оладки стануть дуже незвичайним блюдом, яке можна укладати в розрізану булочку і вийде  унікальний бургер домашнього приготування.
                                                                                         cookery.com.ua›vipichka/oladki/2825-pechinkovi-…

Дитяче меню на осінньо-зимовий період

  В холодну пору року нам особливо необхідні вітаміни, мінерали та поживні речовини, аби зміцнити імунітет і допомогти організму у боротьбі з вірусними захворюваннями, звичними для цього періоду. Щедра осінь залишила нам чимало вітамінних дарів, але протягом зими вони втрачатимуть свої корисні властивості. Як же формувати раціон харчування на холодний період, аби наш організм отримував максимум користі? Особливого захисту потребують діти, адже вони більш вразливі до різних захворювань, тож харчування малюків – це дуже важливо.
Отже, що має бути присутнім в дитячому меню, аби забезпечити малюку збалансоване по кількості поживних речовин, вітамінів і мікроелементів харчування?

Каші

Каші в свідомості багатьох є найбільш типовою «дитячою» їжею. І не випадково, адже дитячому організму просто необхідні злаки. Та варто пам’ятати, що каші швидкого приготування, рафіновані, очищені крупи – не ті каші, які потрібні дитині. А от цільнозернові крупи є джерелом вітамінів групи В, мікроелементів, вони багаті антиоксидантами. Крупи містять так-звані «повільні» вуглеводи, які стимулюють роботу кишечника. Кашу для малюка можна приправити вершковим маслом, для смаку і додаткової користі – додати ягоди, фрукти, горіхи.

Молочні продукти

Ще один «дитячий» продукт. Всім відомо про користь молока та молочних продуктів, які є джерелом кальцію та білка. В холодну пору, коли нас атакують віруси, а організм потребує надійного захисту, особливу увагу варто приділити саме кисломолочним продуктам, які містять корисні бактерії, необхідні для підтримки здорової мікрофлори кишечника, а отже і сприяють зміцненню імунітету.

Білки

Зростаючому організму потрібний якісний білок. Основним джерелом тваринного білка, як відомо, є м'ясо, риба, яйця. Всі батьки знають, що для дитячого організму більше підходять курятина, телятина, кролятина, індичатина, а от свинина, баранина – важчі для травлення сорти м’яса, які варто обмежити. Обов’язковими в зимовому раціоні є яйця, які є джерелом вітаміну D, що є дефіцитним з жовтня по квітень.

Жири

В дитячому меню мають бути тваринні жири і рослинні олії (вершкове масло багате вітамінами А, D, рослинні олії – джерело вітаміну Е, поліненасичених жирних кислот). Не варто обмежуватись соняшниковою та оливковою оліями в раціоні, не забувайте про користь, до прикладу, лляної, кунжутної олій.

Вітамінні напої

Якщо влітку ви потурбувались про запаси ягід та фруктів і заморозили їх на зиму – прийшов час використовувати літні заготівлі, зокрема, можна готувати вітамінні компоти і кисіль. Також, в раціон корисно вводити настій шипшини, морси з чорниці, малини.

Фрукти та овочі

Звісно, взимку асортимент фруктів не такий широкий, проте, окрім звичних для нашої місцевості яблук та популярних взимку заморських цитрусових, можна використовувати, знову ж таки, заморожені запаси, а також перетерті з цукром ягоди.

Овочі теж потрібні дитячому організму. Варіть малюку овочеві супи (споживати їх потрібно свіжозвареними – тоді в них найбільше користі). Також, не забувайте про овочеві пюре, запечені овочі.

Потурбуйтесь про збалансований раціон свого малюка – це просто!


Яблука медові в мультиварці!




- Помити яблука, обтерти паперовими рушником;
- Зрізати верх у кожного яблука і обережно очистити від середини;
- В отвір в середині яблука влити чайну ложку меду, насипати подрібнені волоські горіхи до верху;
Хто полюбляє, то може додати і мелену корицю. Зверху накрити відрізаною верхньою частиною;
- Покласти яблука в чашу мультиварки, таким чином, щоб мед не витік;
- Закрити кришку мультиварки. Встановити програму ВИПІЧКА, температуру 120 градусів, час приготування 35 хвилин;
- Натисніть програму СТАРТ. Готувати до закінчення програми;
- Печені яблука в мультиварці готові, швидко і смачно;
Приємного смаку!







Льодяники від кашлю дітям - робимо самі Знадобиться: мед - 250-300 г і мелений імбир - 1 ч. Ложка. Приготування: - Змішуємо мед і імбир, ставимо на дуже маленький вогонь і варимо 1,5-2 години. - Щоб мед "не втік", постійно його заважайте. Варити до тих пір, поки крапля, що впала на поверхню столу, не стане застигати. - Масу остудити, виливши на рівну поверхню, а потім наколоти на шматочки, або відразу розлити по силіконовим формочках для цукерок або льоду. Щоб цукерки легко діставалися, змастити форми рослинним маслом Можна додати в масу 1/2 ч. Ложки лимонного соку або відвар з кореня солодки. Можете зробити льодяники на паличці. 3-4 леденчіка в день - і ви не помітите як дитина видужає. Тим більше, що зроблено все маминими руками і не містить консервантів і барвників!

 https://ok.ru/ochenpros/topic/65946292543563




4 коментарі: